AKUSTIIKKAREI’ITYKSET

  Onnistunut akustinen ympäristö syntyy oikeilla akustisilla levyratkaisuilla. Toteutamme laadukkaita akustiikkalevyjä, joissa yhdistyvät akustiset ja arkkitehtooniset ominaisuudet.

  Elam-akustiikkalevyjen vakiorei’itykset ovat pyöreät reiät (tyyppi P) ja pitkät eli ns. slitsatut reiät (tyyppi S). Lisäksi on mahdollista tehdä toiveiden mukaisia rei’ityksiä, joissa toteutuvat arkkitehdin tai suunnittelijan yksilölliset suunnitelmat. Levyjen taustalle laitamme tarvittaessa mustan tai valkoisen vaimennushuovan.

  Yhdistelemällä sileitä ja rei’itettyjä levyjä on mahdollista saada huonetila sopivaksi joko musiikkiakustiikalle tai puheakustiikalle. Rei’itetyt levyt toimivat ääntä imevinä ja sileät levyt heijastavat ääntä. Aito ­puuviilupinta antaa levylle hyvät äänen heijastusominaisuudet. Lisätietoja tuotteidemme äänenvaimennuskertoimista löydät teknisestä esitteestämme.

  Akustiikkalevyjen pintakäsittelymahdollisuudet ovat laajat. Viilutusvaihtoehtoina ovat kaikki kaupalliset puulajit. Pinta on mahdollista käsitellä myös lakkaamalla, petsaamalla, vahaamalla, öljyämällä tai maalaamalla. Levyn voimme pinnoittaa myös melamiini- tai vinyylikalvolla tai tapetilla. Laminaattipinnoissa ovat mahdollisia kaikki tunnettujen valmistajien korkeapainelaminaatit.

  Akustiset vaatimukset voi ottaa huomioon myös rakennuslevyissä. Rei’itetty rakennuslevy muodostaa ns. resonanssivaimentimen, joka vaimentaa erityisesti keskikorkeita ja matalia taajuuksia.

  Linkit:
  Elam-tuotteiden akustiikka ja paloturvallisuus
  Elam-tuotteiden pintakäsittelyt ja -materiaalit
  Akustiikkareikätyypit DWG-kuvina
  Erikoisrei’itykset DWG-kuvina
  Hollolan Viilu Ja Laminaatti Oy